Boekpresentatie van Kitty Warnawa

Vanaf het begin hebben wij de prachtige bronzen van Kitty Warnawa mogen exposeren.

Na jaren hard werken heeft ze een heel euvre aan kunstwerken gemaakt die worde gepresenteerd in een bijzonder fraai boek.

De driedimensionale expressie is de uiteindelijke vorm waarin zij de grootste mogelijkheid vindt om haar gevoel voor verhoudingen en het verschil in karakteristieke kenmerken van –hoofdzakelijk-, dieren tot uiting te laten komen.

Vooral de laatste jaren genieten beelden van vogels haar voorkeur: van realistisch tot een slechts sterk geabstraheerde afspiegeling van de realiteit.

Het absurdisme en de abstractie zijn de uiteindelijke vormen waarvan ze vindt dat ze de fantasie beheerst om het allemaal tot uiting te laten komen.

Van het observeren en bestuderen gevolgd door schetsen en creëren, het uiteindelijke gieten, nabewerken en tot slot het patineren: elke stap in het ontstaansproces is voor haar even belangrijk.

Met uitzondering van het gieten is het voor haar van een vanzelfsprekend en groot belang om al deze stappen goed en doorwrocht te kunnen verwezenlijken.

Door steeds de beweging, de sierlijkheid en het karakter in haar bronzen tot leven te brengen geeft Kitty haar geweldige passie en grote voldoening weer.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Van/tot - 14-02-2016
14:00

Locatie
Galerie Àlafran