Expositie met Mauricio Escobar

Nieuwe expositie met Mauricio Escobar

Mauricio Escobar werd geboren in 1964 in Bogota (Colombia). Al op jonge leeftijd trok hij naar Parijs om daar te studeren aan de kunstacademie ‘Ecole Supérieure des Beaux Arts’, waardoor hij vertrouwd is geraakt met de Europese traditie.Sinds een aantal jaren woont en werkt hij in Amsterdam.

Zijn oeuvre is concreet én van een expressieve poëzie door het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Pigmenten van warme aardse tinten zoals de ‘terra bruciata’ uit Sienna of de gele aarde uit de Auvergne; verweerde textiel en vegetale elementen, dunne lagen rijstpapier, oxidatieprocessen op vloeibaar metaal, harsen, verkoolde verflagen.

Zijn kunst – verfijnd als Zao Wou-Ki, tastbaar als Tapiès – vertoont verwantschap met de Arte Povera. De energetische uitstraling, de woeste ordening van de in lagen opgebouwde doeken op panelen verraden een geestesland-schap van vulkanen en regenwoud.

Escobar exposeerde o.a. in Parijs, Barcelona, Florence, Bologna, Trier, Madrid, New-York n ook in verschillende Nederlandse steden.

Daarnaast zijn er werken te bezichtigen van;

Julija Levkova

Julija Levkova: een stijgende ster in stillevenfotografie.

Haar artistieke visie markeert lichtgevende creaties van de wereld om haar heen.Een ruimte tussen geheugen en werkelijkheid.Dramatisch gevat, in scherpe details, registreert haar camera de kleuren, lijnen en texturen van haar boeketten tot hyperrealistische bloemenarrangementen Julija Levkova werd geïnspireerd door traditionele aspecten uit de Hollandse Gouden Eeuw.

Het is voor het eerst dat Julija Levkova in een galerie in Nederland exposeert. Al eerder werden haar foto’ s tentoongesteld in Londen, Venetië, Madrid en New York.

Wij zijn dan ook trots haar bijzondere fotografie te mogen exposeren.

De expositie is tot zondag 11 Maart te bezichtigen.

Wij hopen u te mogen begroeten.

Hugo en Irma Blank

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Van/tot - 10-12-2017 -> 25-03-2018
00:00

Locatie
Galerie Àlafran