Voorjaarsexpositie 2014 met Annette Defoort en Erik van Rotterdam

Voorjaarsexpositie met objecten van Annette Defoort en schilderijen van Erik van Rotterdam.

Annette Defoort en Erik van Rotterdam zijn geïnspireerd door de oerkrachten van de natuur.
Annette Defoort:
“Altijd weer manifesteert Annette Defoort zich als een gedreven beeld-bouwer met een tomeloze expressiedrang; maar zij raakt daarbij de controle tijdens het scheppingsproces geen ogenblik kwijt. Intiuïtie krijgt weliswaar voldoende speelruimte maar gaat nooit met het beeld aan de haal. Ze blijft voortdurend dichtbij de aarde, dichtbij de basis, die grond, die klei, door te luisteren naar de stem van de aarde. De oorsprong en voorgeschiedenis van alle levende wezens, mens of dier, boeien haar enorm en intuïtief speelt zij soms een uitdagend spel met archetypische vormen. Zij tovert beelden te voorschijn, authentiek, warm en intiem, soms pittig uitdagend en toch onmetelijk teder. Met haar unieke techniek bouwt zij lappen klei, “scherven” als het ware, op tot beelden die onmiddellijke associaties oproepen met de primitieve kunst maar tegelijk opvallend hedendaags en herkenbaar zijn.

Erik van Rotterdam:
Voor Erik is het belangrijk om mensen de natuur te laten zien door zijn ogen. Ze kunnen dingen zien en ontdekken die ze normaal gesproken voorbij zouden lopen. In landen zoals Noorwegen zijn nog stukken ongerepte natuur te vinden. Water dat in de loop van de tijd sleuven in het landschap achterlaat uitbarstingen van vulkanen, vrieskou op grote hoogte, dode bomen. Maar altijd is er toch weer nieuw leven te zien. De tekeningen van Erik geven weer hoe hij de pure natuur daar ter plaatse beleefd heeft.
Hij maakt tekeningen met acrylverf als onderlaag en vervolgens gebruikt hij houtskool, pastel en Oost-Indische inkt om de details uit de natuur weer te geven.
Erik is een jonge, gedreven en talentvolle kunstenaar.

Expositie is te bezichtigen van 2 maart tot 31 mei.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Van/tot - 02-03-2014 -> 09-06-2014
00:00

Locatie
Galerie Àlafran