Winterexpositie 2013 met Osagie Edomwandagbon en Abou Sidibè

Afrikaanse kunst met Abou Sidibè (objecten) en Osagie Edomwandagbon (schilderijen)

Osagie Edomwandagbon, geboren in Nigeria, waar hij grafiek aan de School of Art and Design te Auchi studeerde.
Al gauw ontwikkelde hij zijn eigen stijl, die sterk aan Cobra doet denken.
Flinke textuur, klodders en streken en met felle kleuren.
Osagie woont sinds 1989 in Nederland, thans in Enschede, maar onderhoud nog steeds een sterke band met zijn familie in Afrika.
Zijn schilderijen omvat figuren met maskers, oude Afrikaanse symboliek, verweven met het hedendaagse en het westerse.

Abou Sidibé, sculpturen
Abou Sidibe, geboren in 1977 in Abidjan, Ivoorkust volgde daar een kunstopleiding aan de aan de Bingerville academie. Zijn familie komt uit Mali, een land waar hij nog altijd sterke banden mee heeft. Zelf woont hij tegenwoordig in Burkina Faso, waar hij een atelier heeft in de hoofdstad Ouagadougou.
De sculpturen van Abou Sidibé (1977) bewegen zich op het raakvlak van traditie en moderniteit. Traditioneel is het vakmanschap waarmee hij het tropische hardhout als zoveel houtsnijders voor hem zijn vorm weet te geven en weet te bezielen. Nieuw en verrassend zijn de elementen die hij daar aan toevoegt: ijzeren objecten, touw, platgeslagen conservenblikjes. Nieuw zijn ook zijn assemblages uit louter oude al eerder gebruikte materialen. Zelf noemt hij deze herscheppingen manamako”, wat in het Bambara, de taal waarmee hij opgroeide, “leven geven” betekent.
Abou Sidibé exposeert regelmatig in (West) Afrika en in Europa. Eind 2012 werd Abou uitgeroepen tot beste kunstenaar van Ouaga .

De expositie is te bezichtigen van 1 december 2013 tot 23 februari 2014.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Van/tot - 27-11-2013 -> 23-02-2014
12:00 - 17:00

Locatie
Galerie Àlafran