Vader / Zoon expositie, Peter Meijer en Ingmar Meijer

Vader Zoon expositie, Peter Meijer en Ingmar Meijer.

Peter Meijer 

De schilderijen van Peter Meijer ontstaan vanuit zijn intuïtie.Het belangrijkste element in zijn werk is de compositie. Het kleurgebruik, de structuur en textuur van de aangebracht verf staan in dienst van die compositie. Hij balanceert op de grens van abstractie en figuratie, de interpretatie van het schilderij door de toeschouwer wordt daardoor meer dan in een puur figuratief werk bepaald door zijn of haar persoonlijke relatie met het afgebeelde.De spontaan onstane vormen zijn uitgangspunt voor het vervolg. Soms zijn in de vormen de welvingen van een lichaam te herkennen, soms een hoofd maar evengoed onstaat een stad of een landschap.

Alle schilderijen die ik maak komen voort uit de zelfde thematiek als hierboven beschreven. Ik bouw mijn schilderijen op uit kleurvakken, laag over laag, kleurvlak naast kleurvlak. Er ontstaat een structuur, een patroon, een spel van lijnen en uit deze abstractie komen als vanzelf figuren te voorschijn.

Ingmar Meijer maakt hij alle werken op de computer, voor hem een krachtige manier om kunst te maken.

Dit visualiseren van software is niet eenvoudig. De compositie van vorm en kleur en de knowhow van de verschillende technieken vereist vakmanschap en kunstzinnigheid. Het digitaal schilderen (niet met penseel maar met de muis) blijft vloeibaar en veranderlijk tot op het moment dat er wordt afgedrukt, op canvas. Zijn werk is vernieuwend, verrassend

De officiële opening is op zondag 7 juni om 15.00 uur.

De kunstenaars zijn hierbij aanwezig.

Deze expositie is te bezichtigen tot 26 juli.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Van/tot - 04-06-2015 -> 26-07-2015
00:00

Locatie
Galerie Àlafran