Huidige expositie

Nieuwe expositie met Jan Mulder (schilderijen) en Julija Levkova (fotografie)

Jan Mulder

Jan Mulder werd gepakt door de gedichten van Paul Celan. Een dichter die de taal binnenstebuiten keert.

Hij probeert niet Celans gedichten te interpreteren, maar reflecteert deze op een manier waarop ze tot hem komen en daardoor toch invloed hebben op zijn schilderijen.De gedichten zijn een motief om te schilderen. Dit levert beelden bij hem op die in zijn schilderijen een eigen leven gaan leiden.Schilderen is anders dan poëzie. Een schilderij kan daarentegen wel poetisch zijn.

Jan Mulder exposeert voor de tweede keer bij Galerie Alafran. In deze expositie zijn kunstwerken te bezichtigen uit zijn boek “Corona”.

Julija Levkova

Julija Levkova: een stijgende ster in stillevenfotografie.

Haar artistieke visie markeert lichtgevende creaties van de wereld om haar heen.Een ruimte tussen geheugen en werkelijkheid.Dramatisch gevat, in scherpe details, registreert haar camera de kleuren, lijnen en texturen van haar boeketten tot hyperrealistische bloemenarrangementen Julija Levkova werd geïnspireerd door traditionele aspecten uit de Hollandse Gouden Eeuw.

Het is voor het eerst dat Julija Levkova in een galerie in Nederland exposeert. Al eerder werden haar foto’ s tentoongesteld in Londen, Venetië, Madrid en New York.

Wij zijn dan ook trots haar bijzondere fotografie te mogen exposeren.

De expositie is vanaf zaterdag 1 juli te bezichtigen t/m 20 augustus.

Wij hopen u te mogen begroeten.

Hugo en Irma Blank