Arvee

Arvee, 1956, Haarlem

no images were found

Als andere jongetjes gingen voetballen, ging hij op straat tekenen in de hoop er wat extra zakgeld mee te verkrijgen. Op 12 jarige leeftijd werd hij door een kunstenaarsvereniging uit Haarlem uitgenodigd voor een officiële expositie. Tezamen met de “grote jongens” werden er pentekeningen van de stad Haarlem van Arvee getoond.

Hoewel hij op school altijd werd getoetst voor een creatief beroep, was het toch het handelen met hout, waarmee hij zijn brood ging verdienen. Tekenen, en later ook schilderen, bleven echter zijn grote hobby. Door puur toeval, het decoreren van lege kantoormuren met zijn schilderijen, werd zijn werk in 1995 min of meer ontdekt door een verzamelaar uit Duitsland die toevallig naar binnen keer en het werk zag hangen. Deze kocht gelijk 5 doeken en stuurde wat vriendjes, die de rest kochten. En zo werd een zakenman, een kunstenaar in hart en nieren.

Arvee schildert, uitsluitend met olieverf op linnen, geabstraheerde landschappen met een duidelijk signatuur. Een signatuur welk wordt gevormd door zijn eigenzinnig kleurgebruik enerzijds en een avontuurlijke beeltenis anderzijds. Altijd op zoek naar het licht, en altijd het schilderen ervaren als een avontuur. Arvee schildert zelden nat in nat, maar overwegend laag over laag over laag. Het ontstaan van een schilderij neemt dan ook vele maanden in beslag totdat er, zoals hij zelf zegt, een nieuw wit vlak is waarop hij een spannend avontuur gaat beleven.