Els Wiering

Els Wiering

Elk element voort uit de vorige en de overgang vormt naar het volgende. Door herhaling van één vorm steeds weer een ritme manifesteert, zoals het kweken van een plant uit vruchten bloeien.

Mijn beelden zijn pogingen om uitdrukking aan stemmingen, verenigingen en intuïtief begrip te geven. Ze zijn een zoektocht naar het punt op de schaal waar er net genoeg en niets is overbodig. De materialen en manieren van vervaardiging zijn middelen en doel tegelijk.

Mijn werk omringt rond kenmerken van de huidige transation periode tussen de industriële en digitale tijdperk en hoe u in contact te blijven met de essentie van dingen als tussen deze krachtvelden. Door het gebruik van materialen van hoge economische waarde, een combinatie van vakmanschap met ICT-technieken en door te schakelen tussen unica’s en limited editions speel ik met begrippen als massaproductie, efficiëntie en waarde.

Mijn recente sculpturen bestaan ​​uit stalen band en cement. Lichtgewicht constructies die rusten op een stevig fundament van cement, die verenigingen van vrijheid en ontsnappen aan de zwaartekracht oproept. Dit verwijst naar mijn dieper stimulans om de economische en digitale mechanismen van onze tijd onder de knie, om ze te integreren in een speelse en positieve manier in mijn werk en uiteindelijk, om ze te overwinnen.