Frank Zindler

Frank Zindler, 1932

Frank Zindler is geboren in Indonesië. Na de oorlog keerde het gezin terug naar Nederland. Als jongeman is hij naar Australië geëmigreerd, waar hij zijn studie architectuur heeft afgerond. Een belangrijk deel van de studie was gewijd aan tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. Om zijn studie deels te bekostigen, maakte hij toen al inkttekeningen van de Victoriaanse huizen in Melbourne.
De laatste 20 jaar van zijn loopbaan als architect, neemt tekenen een grote plaats in.

Maar sinds zijn pensionering is hij teruggekeerd naar zijn ware passie: de schilderkunst en die van de aquarel in het bijzonder. Aanhanger van de figuratieve kunst, zoekt hij altijd het poëtische element en de subtiele werking van licht en donkere nuances.
In het stilleven kan ik mij geheel uitleven in het onderwerp, verlicht aan een zijde en de diepe schaduwpartijen aan de andere. Textuur is een boeiend aspect ervan. Ook geeft het mij de mogelijkheid om de grote tegenstelling van het yin en yang contrast uit te beelden. Een verstild eindresultaat is altijd mijn doel. In mijn aquarellen streef ik naar een mooie compositie, balans in kleur evenwicht en harmonie.

Hij is lid van het Aquarel Instituut van België en geeft aquarellessen bij vernissage in Bussum. www.vernissage.nl