Lambert Oostrum

Lambert Oostrum

no images were found

Ik schilder en teken wat me boeit.
De werken “ontstaan door het landschap”. Er zit persoonlijke belevingen in waarin licht, bewegingen en sfeer een belangrijke rol spelen. Ik kijk niet naar het landschap als naar een mooi plaatje, maar ik wil het herontdekken en opnieuw scheppen. Wat mij interesseert aan het landschap is o.a. wat de seizoenen en de weersinvloeden er mee doen.
De ruigheid, het licht, de warmte en kou, maar ook de lyrische en expressieve kanten van het landschap vind ik boeiend. Bewegingen, vervreemding en soms ook heel stil.
De herkenbaarheid is ondergeschikt maar hier en daar nog duidelijk aanwezig. Alhoewel er soms een duidelijk uitgangspunt is, is het vorm mij belangrijker dat het landschap ontstaat tijdens het schilderen. Ik zoek naar manieren om dit gestalte te geven. De keuze van de materialen, het soort drager en de manier waarop ik de verf op het doek aanbreng spelen daarin een belangrijke rol. Het is als een reis. Ik maak gebruik van wat ik tegenkom en al spelende ontdek ik dingen en reis is verder.