Maria van der Meer

Maria van der Meer (1948) heeft van het ‘vrij schilderen’ haar levenswerk gemaakt, hierbij vindt zij het belangrijk dat de kunstenaar zich laat leiden door intuïtie. Techniek heeft Maria al op jonge leeftijd aangereikt gekregen door haar oom die docent was op de kunstacademie in den Haag en Amsterdam.

no images were found

De ontwikkeling van Maria van der Meer is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen, na een uitgebreide basis in verschillende artistieke vormen te hebben gelegd, heeft zij zich op een autodidactische wijze ontwikkeld. Dit is een continue proces, waarbij Maria steeds weer nieuwe kleuren, elementen en ervaringen laat samen komen en laat resulteren in de meest uiteenlopende werken. Zij laat zich inspireren door het leven zelf.

De portfolio van Maria kan worden omschreven als breed en diep, waarbij opvalt dat iedere fase die zij heeft ondergaan een aantal gerelateerde werken heeft voorgebracht. Die relatie is soms zeer duidelijk, maar andere keren ook weer in mindere mate te herkennen, en kan in bijvoorbeeld kleurstelling en/of vormgeving tot uitdrukking komen.
Meer nog zit de herkenning in de eigenzinnige en voor Maria typerende wijze van schilderen, die in de diversiteit van het haar werk valt te zien.