Sietse Goverts

Sietse Goverts Opleiding: Academie voor beeldende kunst Utrecht

Academie beeldende vorming Amersfoort 

De schilderijen van Sietse Goverts zijn als spiegels, ze geven je terug wat er zich in je afspeelt. Nieuwe werelden worden geopend.

Typerend aan zijn werk is het kleurgebruik, de textuur en het licht als een lokroep naar andere dimensies. De olieverf geeft ‘body’ aan het pigment en versterkt de uitstraling.

De inspiratie voor zijn creaties is ontstaan door zijn vele reizen, trackings en contemplaties. Om elke ‘hoek’ wacht er weer een verrassing. Intrigerend zijn de overgangen tussen vorm en geen vorm met de ‘huid’ als grens. De beweging die dat oproept geeft de dynamiek van zijn werk weer.

Hij schildert spanning en beweging met de stilte daarachter. Het werk is niet van woorden, teugels van het logisch denken worden losgelaten.

Sietse Goverts valt het best te omschrijven als iemand die zich laat leiden door gewichtsloosheid zonder dat iemand dat ziet. Speels en vrij.

Goverts werkt in olieverf met een rijke uitstraling als gevolg en schildert zijn doeken zowel in Nederland als in zijn atelier in Frankrijk. Hij exposeert sinds 1977 internationaal.

Exposeert sinds 1976 in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.