Over ons

De oude bakkerij aan de Grotestraat in Diepenheim (het hoofdgebouw stamt uit 1860) is  omgetoverd tot een stijlvolle galerie. De bakkerij stond op de nominatie gesloopt en  vervangen te worden door een appartementencomplex. Irma en Hugo Blank, inwoners van Diepenheim, hebben de moed gehad om het pand – op eigen merites én zonder subsidies – in oude stijl te restaureren en hiervoor een passende bestemming te vinden: een kunstgalerie.

Diepenheim, ook wel bekend als het kunststadje ‘Stedeke’, heeft o.a. een zeer actieve kunstvereniging, zes kastelen, de Stedeker daansers, cabaretier en muzikant André Manuel, het Oranje museum en het jaarlijkse Kunstmoment Diepenheim, waaraan ook diverse galeries deelnemen. Àlafran is een niet zo voor de hand liggende naam. Hugo Blank vertelt enthousiast dat de galerie vernoemd is naar zijn moeder Fran. Zij was en is nog steeds één van de grote inspiratiebronnen van al zijn handelen. Eén van haar motto’s “doe wat je hart je ingeeft!”. En dat doen Irma en Hugo.

In de galerie hangen werken van professionele kunstenaars, die borg staan voor prachtige beelden en schilderijen. In vijf verschillende stijlkamers komen de diverse kunstuitingen goed aan bod. Van klassiek tot modern, figuratief, abstract, en van stadsgezichten tot stillevens. Zowel kunstenaars met naam en faam als jonge, veelbelovende nieuwkomers krijgen een plaats. Àlafran is groots opgezet en kan een ruim scala aan werk tentoonstellen. Steeds wisselende exposities van kunstenaars met een constante hoge kwaliteit is het streven én credo van galerie Àlafran.